top of page

ZIMIHC Band

De ZIMIHC Band speelt op woensdag 17 oktober vanaf 20.00 uur in het theater.

De ZIMIHC band bestaat al 33 jaar!

Laat zien hoe mannen van rond de 60 vernieuwend zijn. Met zang, gitaren, bas, veel percussie en kinderspeelgoed maakt Zimihc popmuziek die toegankelijk is voor iedereen die er oren voor heeft.

Dat de band in 1988, onvoorzien, een basis legde voor wat uit zou groeien tot ZIMIHC - huis voor amateurkunst (Utrecht): het is een blijvende bron van vreugde en trots. De band startte als een geheel dat een mengeling bracht van cabaret, pop en avant-garde performance. Zimihc was altijd beweging, fysiek, snelheid, persoonlijk, of zoals de recensent van een optreden tijdens het eerste Festival Theater aan de Werf in 1986 het zei: “De wortels liggen in de rock, in het muzikale anarchisme van mensen als Lou Reed. Associatief, grillig en ongepolijst gaat Zimihc ertegenaan. Op het podium ontstaat een orkaan van energie, maar een windbuil wordt het geen moment. De muziek klinkt als een klok en de vier leden staan op het podium alsof ze er geboren zijn; naadloos vullen ze elkaar in de presentatie aan.”

Het tot op de dag van vandaag volgehouden avant-gardistische gehalte blijkt uit de plaatsen waar werd optreden: eerst op straat, meestal in kelders, maar ook op zolders, dan weer in een kippenhok, en vervolgens frequent op grotere podia: (onder andere) de Blauwe Aanslag, So What, De Rode Hoed, Nohol, Amphitheater Nijmegen, Paard van Troje, Stadsschouwburg Utrecht, Kikker, Congrescentrum Noordwijkerhout, Rasa, Zuidpleintheater, Kabouterhol het Mierennest, Kleine Komedie, Tivoli – dat soort. (Een slang laat geregeld zijn oude huid achter. Blijft het dan dezelfde slang?)

Zang en gitaar: Rob Bekker

Gitaar en zang: Appie Alferink

Percussie en zang: Frans Willem KorstenBas

en zZZang: Roland Kip

Website ZIMIHC

Facebook ZIMIHC

bottom of page