top of page

Truus Engels

Truus Engels & band spelen op woensdag 18 oktober van 19.00 tot 21.00 uur  in het Jazz cafe.

 

Truus Engels komt een uit muzikale familie. Van de dertien Engels-kinderen is Truus een van de vier die van muziek hun beroep hebben gemaakt. Haar vader, oudere broer John Engels en jongere broer Rob zijn ook drummers. 

In de Muziekwereld is Truus een fenomeen. Ze verbindt professionele musici met beginnende musici, en heeft een ongekend gehoor voor Jazz muziek. Haar muziek is in elke samenstelling van zeer hoog niveau, een van de betere jazz musici in Nederland. 

Haar talent om musici bij elkaar te brengen is groot, en iedereen is welkom, jazz liefhebbers, mensen die voor het eerst deze muziek horen, zangers die soul zingen: alles past. Vandaar Truus haar verbinding met het festival. Want wat is oud? Zelf straalt ze levensenergie uit voor 10, en zoals ze zegt: "Muzikant ben je voor je leven, je moet elke dag oefenen anders raak je het kwijt, hoe oud je ook bent."

Truus is een echte groover en neemt op haar eigen wijze de leiding in jam-sessions. Samen met een combinatie van collega’s draagt zij bij aan de sfeer met zwoele jazzgeluiden en waanzinnige Funk.

Ze treedt op met: 

Wouter Kiers op tenor sax

Nick van de Bos op piano 

Hans Ruigrol op basgitaar

 

Optreden Truus Engels & Band

bottom of page