top of page

Sylvana Simons

Sylvana is de moderator op 17 oktober.

 

„In Nederland zijn we vergeten dat bij integratie sprake moet zijn van tweerichtingsverkeer. Als de samenleving alleen maar over jou praat, en nooit mét jou, word je er geen onderdeel van.” 

Sylvana Simons spreekt uit ervaring als ze dit zegt, als vrouw, als gekleurd mens in een witte maatschappij, en als iemand die zich hardop heeft gekeerd tegen normen in een maatschappij die xenofobie en discriminatie in stand houden. 

Ze vertelt over de rol van ouderen in de cultuur waar ze vandaan komt: wijze mensen, wiens eer en mate waarin ze gerespecteerd worden stijgen naarmate ze ouder worden. In Nederland lijkt dit omgekeerd. Het neoliberalisme is in onze maatschappij doorgedrongen, waardoor ouderen naar de rand van de samenleving worden bewogen. 

De overstap van tv persoonlijkheid naar zich inzetten voor wat ze ziet dat nodig is, en daar voor gaan staan, heeft haar veel opgeleverd. Nare en positieve ervaringen. 

Sylvana moderate een dag van het congres, en haar partijgenoot Anja Meulenbelt reflecteert inhoudelijk over de rol van ouderen in onze maatschappij. 

Wikipedia pagina Sylvana

NRC artikel met Heleen Mees 21 juli 2017

bottom of page