top of page

Stut Theater

Het Stut Theater speelt op woensdag 18 oktober om 18.00 uur in Zaal 2.

 

Stut Theater is een bijzonder theatergezelschap uit Utrecht. Ze maken theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de verhalen en ervaringen van hun spelers.

 

Dit zijn geen professionele acteurs, maar mensen die niet of nauwelijks met theater te maken hebben en die hun eigen verhaal willen delen. Hun voorstellingen zijn multidisciplinair, tekst wordt afgewisseld met onder andere muziek, dans en beeld. Ze spelen in theaters, buurthuizen, wijkcentra, personeelskantines, scholen en op allerlei andere plaatsen.

Zij maken hun voorstellingen om actuele thema’s aan de kaak te stellen, taboes te doorbreken en om hun spelers in hun kracht te zetten. Stut begon in 1977 als een activistische theatergroep om mensen een stem te geven die vaak niet gehoord werden. Nog steeds werken wij met een kwetsbare doelgroep van mensen die maatschappelijk en economisch onder druk staan.

 

Zij werken vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid; ze zijn nieuwsgierig naar wie mensen zijn, naar hun levensverhalen, naar wat hen uniek maakt. Het draait dan niet om onmacht, om ziekte of andere problemen, maar juist om wat er wèl mogelijk is. Ze werken onder andere met ouderen, onder de noemer StutPlus!

Website Stut theater

Video Stut theater

bottom of page