top of page

Ni-Shiang 

Ni-Shiang is een Chinese opera groep

 

In 1998 is Ni-Shiang opgericht door Jackson Yip uit Rotterdam. Onder zijn begeleiding groeide niet alleen het aantal leden, maar ook de zang en acteer techniek. Daarnaast leerde hij de leden ook om verschillende Chinese muziekinstrumenten te bespelen.

Zoals: 

Eru: een tweesnarig strijkinstrument

Ruân: viersnarig strijkinstrument. Dit instrument lijkt op een gitaar en heeft een ronde vorm.

Het drumstel: Dit drumstel bestaat uit 9 verschillende elementen die gemaakt zijn van metaal, leer en verschillende soorten hout. Dit instrument is erg belangrijk voor de muziek omdat de snelheid en het ritme van de muziek hiermee wordt begeleid.

 

Dankzij de passie van Yip voor deze chinese kunst is Ni-Shiang vandaag de dag uitgegroeid tot een professionele chinese operagroep. Door het les geven in kleine groepen, soms ook individueel, hebben de leden van de groep een goede basis kunnen ontwikkelen waardoor de operagroep kan blijven voortbestaan.

 

Meneer Yip is momenteel op leeftijd en inmiddels met pensioen. Dankzij de opgedane kennis van meneer Yip die hij zorgvuldig heeft doorgegeven, is de chinese operagroep in staat om het bestaan van de chinese muziek voort te dragen.

 

Eens in de zoveel tijd wordt er een voorstelling georganiseerd om deze chinese kunst te delen met chinese opera liefhebbers.

We hebben deze kunst mogen voortzetten en overdragen aan de volgende generatie operaliefhebbers zodat deze eeuwenoude chinese kunst niet verloren gaat maar blijft voorbestaan.

bottom of page