top of page

Menno Smit

 

Menno Smit geeft een einddicht van het congres op 18 oktober om 16.00 uur en draagt voor uit eigen werk op 18 oktober om 20 uur.

 

Menno Smit is een begrip in Zuilen, wijkdichter, en zeer actief in de gemeenschap aldaar. Hij is dichter, presentator, organisator, in Utrecht wonende Rotterdammer, dramadocent, jeugdwerker, plaatjesdraaier en praatjesmaker in één. Een omvangrijk repertoire met een BMI van 34.

Hij heeft vier bundels op zijn naam staan, de wandelende dichter, de voordeelbundel, naar Inkt Vissen' (een bundel gedrukt met echte inktvisinkt) en Ter Schelling. Momenteel werkt hij veel samen met Barbara Breedijk en Marloes Klaasen (Dichter bij de Dames) en gaat andere cross-overs niet uit de weg.

 

Met de stichting Verzet de Zinnen tracht hij de animo voor taalkunst- in de breedste zin van het woord- te supersizen. Dit door diverse activiteiten te organiseren; van workshop tot literair festival of huiskamerconcert. 

Op het congres zal Menno in dichtvorm terug geven wat het Congres allemaal boven gebracht heeft: een einddicht. Tijdens het Festival draagt hij voor uit eigen werk. 

bottom of page