top of page

Jewels of Jazz

Jewels of Jazz speelt op dinsdag 17 oktober van 12.15 tot 13.00 in de foyer en van 19.00 uur - 21.00 uur in het Jazz Café.

Jewels  of Jazz zijn sinds Dec. 2015 als Duo samen. Zij brengen met zorg geselecteerde Jazz Standards, gevarieerd en aanstekelijk met een Bluesy Touch.

Jeroen Jongmans studeerde Theorie van de muziek aan het Tilburgs conservatorium. Hij is werkzaam als pianist bij diverse muziekgroepen, en componeert en arrangeert voor bigband, koren, zangers en cabaretgezelschappen. Hoewel opgeleid in de klassieke muziek liggen zijn werkzaamheden voornamelijk op het terrein van de ‘lichte’ muziek. Van Franse Chanson tot Jazz, van Close Harmony tot Levenslied. Hij is jarenlang begeleider geweest van het zangduo The Birddogs en treedt alweer geruime tijd op met zangeres Rian van Nieuwkuijk en de band Fling.

 

Els Gerbrands laat de keuze van haar songs voor een groot deel bepalen door de tekst. Of zij nu een ballade, snelle rock, sfeervolle Latin of een rauwe blues zingt, zij doet dat met veel passie. Zij heeft haar hart vooral bij de Blues liggen, die zij met haar lage, warme, soms rauwe, weergaloos lekkere stem het liefste zingt. Jeroen vliegt als een virtuoos over de toetsen en begeleidt en soleert als geen ander. 

 

Zij zingt bij So Nice uit Tilburg, in 2011 opgetreden tijdens  East of Eastern in Café ‘t Haantje met haar eigen band Jazz….What Els.

 

Als gastzangeres opgetreden bij o.a. The Charlestown Jazzband,  The Storyville Jazzband, Joop Rakhorst Swing Gang, ’t Jazzezz.

Als ‘Special Guest’  tijdens het Krommerijn Festival 2016 bij Belle’s All Stars waarvoor zij ook dit jaar weer was uitgenodigd op 5 febr.

 

Afgelopen jaren hebben Jeroen en Els ook opgetreden in verschillende verzorgingstehuizen hier in Nijmegen en brachten  een afwisselend  Jazz-  en  Nederlandstalig  repertoire ten gehore, als wel Engelse en Nederlandse Kerstliederen tijdens enkele kerstvieringen.

bottom of page