top of page

Frans Verhaaren

Frans Verhaaren (1947)

Frans  geeft zijn werkwinkel op dinsdag 17 oktober en op woensdag 18 oktober om 15.00 uur.

Ik heb meer dan 40 jaar met ontzettend veel plezier gewerkt als organisatieadviseur, eerst in het bedrijfsleven maar na 10 jaar vooral in professionele organisaties in de gezondheidszorg, het onderwijs, ministeries en gemeenten, commerciële dienstverlening etc. Ik richtte me daar vooral op “emancipatievragen” zoals professionalisering van medewerkers, ontwikkeling van leiderschap, strategische vorming van bestuurders. Erg uitdagend allemaal, maar ook vooral intern gericht.

Ongeveer 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met vraagstukken van buurten en wijken, van vitalisering van steden. Steeds minder als adviseur, steeds meer als betrokken ontwikkelaar. Ik heb daar 2 jaar geleden ook een boek over geschreven “Werken aan de wakkere stad. Langzaam leiderschap naar gemeenschapskracht.” Toen ik 65 werd zei niemand tegen me dat ik met pensioen moest gaan, en daarom -maar vooral ook omdat ik het zo inspirerend vind- ben ik nog voortdurend bezig met vragen hoe onze samenleving nóg leefbaarder te maken.

 

Ik heb gemerkt dat ouderen daarbij een heel belangrijke rol kunnen vervullen. Dat geeft hen niet alleen zelf een zinvol bestaan maar het is ook van wezenlijk belang voor de toekomst van
leefgemeenschappen. En de toekomst wordt in gemeenschappen gecreëerd, niet aan beleidstafels.

 

Daarom vind ik ouderen van vitaal belang voor onze samenleving, ze zijn wat mij betreft De Helden van een nieuwe Samenleving. Ik vertel U daar graag over in mijn bijdrage aan het Festival.

Interview over 'De wakkere stad.'

Website Frans Verhaaren

bottom of page