top of page

Dance Connects

 

Dance Connects verzorgt een optreden & workshop op dinsdag 17 oktober tussen 18.00 - 19.00 uur in de danszaal. 

 

Sinds 2015 zet stichting Dance Connects zich intensief in voor moderne danseducatie en danscreatie voor en met ouderen. Door middel van workshops, lessen, projecten, voorstellingen en evenementen voor iedereen vanaf 60 jaar, werkt de stichting aan het bereikbaar en toegankelijk maken van moderne dans voor een breder publiek. Via dans zet de stichting zich in voor participatie, sociale cohesie en welzijnsbevordering van ouderen die wegens fysieke, psychosociale en/of financiële redenen doorgaans niet in aanraking komen met deze kunstvorm.

Naar aanleiding van project Still Moving in de Wijk, een wijkgericht danseducatieprogramma voor senioren in Amsterdam, hebben een aantal senioren een groep gevormd die zich op artistiek vlak verder willen ontwikkelen. Onder leiding van choreograaf Floortje Rous (DansHart) werkt deze groep wekelijks aan de creatie van materiaal voor dansproducties. Zij presenteren op het festival een dansfragment rondom het thema breekbaarheid.

 

Daarnaast wordt publiek uitgenodigd om deel te nemen aan een workshop en samen met de groep moderne dans te ervaren. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden en danservaring is niet nodig.

 

Op het filmfestival presenteert Dance Connects de documentaire Still Moving - Kracht, Ritme & Vernieuwing, een filmportret van Sjoerd Derine over de dromers en makers die nooit te oud zijn om te leren, te streven, te slagen. Een feelgood kunstwerk over intrigerende mensen op weg naar het podium en het publiek.

Website Dance Connects

Video Dance Connects

bottom of page