top of page

Boris van der Ham

Boris van der Ham spreekt op woensdag 18 oktober van 11.00 uur tot 12.00 uur

 

Boris van der Ham is lang kamerlid geweest voor D66, en is nu onder meer voorzitter van het Humanistisch Verbond, de vereniging die atheïsten, humanisten, agnosten en vrijzinnigen verbindt. Daarnaast heeft hij verschillende andere bestuurlijke functies in het bedrijfsleven, de cultuur, de zorg, de media en het onderwijs. Ook is hij acteur, en schrijver van verschillende boeken. 

Zijn nieuwste boek heet: 'De Koning Kun je Niet Spelen', en is inmiddels in zijn 6de druk! In 2012 publiceerde hij het boek 'De Vrije Moraal'. In 2007 het boek: 'Voortrekkers en Baanbrekers' over de rol van Nederland in de Europese Unie na het referendum in 2005. Naast deze boeken publiceert hij regelmatig columns en opinieartikelen.

 

Tussen 2002 en 2012 was hij volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Na 10 jaar besloot hij om een 'frisse neus' te halen en koos hij ervoor een tijdje buiten de politiek te gaan.

Boris heeft een andere kijk op ouder worden dan de meeste politici en beleidsmakers, en staat voor een humaan leven, en zelfbeschikking ook op latere leeftijd. Zijn nadruk ligt op zingeving voor iedereen.

 

Over zelfbepaling en voltooid leven - Trouw

Over belang van zingeving bij ouderen - Trouw
 

Website Boris van der Ham

bottom of page