top of page

Joyce Vlaming en Michiel Holtrop

Joyce en Michiel geven hun werkwinkel op dinsdag 17 oktober om 14.00 uur:

 

De stichting Appeltaartconcerten organiseert concerten met klassieke muziek voor een zo breed mogelijk publiek. De muziek wordt uitgevoerd door professionele musici, met name van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Michiel Holtrop, de oprichter van de Appeltaartconcerten, speelde al jaren concerten voor cliënten van AxionContinu.

 

Vanuit deze concerten ontstond het idee om er iets extra’s bij te organiseren. Het werd een lekker stuk appeltaart om zo ook de smaak- en reukzintuigen te prikkelen.  De eerste Appeltaartconcerten vonden begin 2013 bij AxionContinu plaats en inmiddels zijn ze een prachtig jaarlijks terugkerend evenement. Vanwege het succes worden de concerten nu ook in andere steden gegeven en is er een eigen stichting opgericht.

“Dit is het zinvolste werk voor een musicus: om de mooiste klassieke muziek te spelen voor dankbare en (soms heel kwetsbare) mensen,” zegt Michiel.  Mijn grootmoeder is de aanleiding geweest van onze succesvolle Appeltaartconcerten. Voor haar was muziek ook belangrijk: ze zong in een koor en kwam vaak naar mij luisteren toen ik studeerde aan het conservatorium. Apetrots was ze! En ze betaalde mee aan mijn prachtige altviool (gemaakt door Max Moller in 1954). Toen ze later achteruit ging besloot ik voor haar en haar medebewoners van de zorginstelling een concert te geven. Iedereen was ontroerd. Ook mijn grootmoeder, die mij overigens niet meer herkende. Maar we raakten vele snaren en het werd een geweldig succes. Tot mijn stomme verbazing haakten de radio, tv en het dagblad Trouw in. Sindsdien speelde ik, met mijn collega’s uit het Nederlands Philharmonisch Orkest, vele honderden concerten voor bijzondere doelgroepen.

Website Appeltaartconcerten

bottom of page