top of page

Boek: Festival of Older People

“Eindelijk een initiatief dat de positieve kant van ouder worden thematiseert.”

 

Het Festivalboek is een bundeling van de Lezingen, de Werkwinkels, de bijdragen van de Kunstenaars, de Artiesten, Bezoekers en Vrijwilligers. Alle verschillende perspectieven op ouder worden, op ons concept ‘ouderen bestaan niet’ zijn hierin terug te vinden. We vinden het een prachtig boek geworden, dat recht doet aan de diversiteit en diepte van de vraag hoe je ouder wordt, en wat dit in ons samen-leven kan betekenen.

 

Ook een exemplaar ontvangen? Vul onderstaand formulier in of mail het ons op martijn@thefaketory.org We vragen als bijdrage in de kosten van het boek 30 euro.

 

Het festival thematiseerde dat oud worden op de huidige schaal nog nooit eerder is voorgekomen. De ideeën die we over oud hebben zijn zelf belegen. Ouderen bestaan dan ook niet meer. De vraag is: hoe laten we de positieve kant van oud worden zien, nu iedereen zich blijft vastklampen aan woorden zoals zorg, eenzaamheid, kostenpost. Wij denken dat het kale feit dat we een statistische levensverwachting hebben van meer dan 80, dit een enorme invloed gaat hebben op een samenleving die nog uit gaat van een een levensverwachting van 65.

 

Het is allemaal een kwestie van wennen. Als binnenkort meer dan 50% van de bevolking 50 jaar of ouder is, verandert het straatbeeld, verandert de beeldcultuur, verandert de samenleving., verandert werken, verandert wonen. Zingeving tot op je 80ste.

 

De foto’s in dit boek zijn van John Melskens en Birgit Schuch en Martijn Crowe.

De schilderwerken zijn van Martijn Crowe, Peter Klashorst en Ronald Merkesteijn.

De verantwoording staat aan het eind van het boek.

bottom of page